ROVINJ TRANSFERS - Licensed passengers transport company

Opći uvjeti

Prijevoznik = "Top Transfers" – obrt za prijevoz i turistička agencija

Ponuda za prijevoz („Ponuda“) – neobvezujuća ponuda koju sastavlja Prijevoznik, ponuda bez obaveze

Putnik = putnik ili naručitelj prijevoza je osoba koja koristi usluge Prijevoznika za određenu naknadu

Vozilo = vozilo sa maksimalno 9 sjedala, uključujući sjedalo vozača.

Potvrda o prijevozu („Potvrda“) = Potvrda o prijevozu („Potvrda“) dokument koji omogućuje Putniku da ostvari pravo na usluge Prijevoznika, temeljem prihvaćene Ponude za prijevoz („Ponuda“). Potvrda o prijevozu može biti generirana elektronički/digitalno ili ispisana na papiru.

Potvrda sadrži datum, vrijeme, rutu/itinerar, broj putnika, polaznu i dolaznu lokaciju i cijenu prijevoza.

Potvrda je izdana za svaku prihvaćenu Ponudu – za jednu ili više prijevoznih usluga i obvezuje Prijevoznika da obavi svoju uslugu na određen datum, u točno određeno vrijeme i po unaprijed dogovorenoj ruti, što je specificirano Potvrdom.

Povratna prijevozna usluga omogućuje Putniku da koristi prijevozničke usluge za dolazni i povratni prijevoz, prema ranije određenoj ruti i obvezuje Prijevoznika da obavi svoju uslugu na određen datum, u točno određeno vrijeme i po unaprijed dogovorenoj ruti, što je specificirano Potvrdom. Putnik je dužan potvrditi datum i vrijeme svih prijevoznih usluga putem elektroničke pošte.

Opći uvjeti = uvjeti između Prijevoznika i Putnika, koji koristi usluge u javnom kopnenom prijevozu i uvjeti pod kojima Prijevoznik izvršava svoje usluge prema Putniku.

Ugovor o prijevozu („Ugovor“) = Ugovorom o prijevozu („Ugovor“) Prijevoznik se obvezuje da sigurno preveze Putnika i njegovu prtljagu, prema ranije dogovorenoj ruti i itineraru, dok se Putnik obvezuje platiti za navedenu uslugu.

Postojanje Ugovora dokazuje se Potvrdom o prijevozu.

Način plaćanja - Ukupan iznos plaća se gotovinom vozaču u lokalnoj valuti na dan korištenja usluge prijevoza (ili putem bankovnog transakcijskog računa). Za relacije duže od 100 km, plaćanje se vrši putem bankovnog transakcijskog računa minimalno 48 sati prije zakazanog transfera. Iznimno, plaćanje se može izvršiti gotovinom na dan transfera.

Promjena datuma i vremena navedenog na Potvrdi je moguća ako Putnik pošalje zahtjev za promjenom putem elektroničke pošte. Putnik će biti obaviješten da li je promjena datuma i vremena moguća i da li je prihvaćena od strane Prijevoznika. Promjena datuma ili vremena prijevoza se ne naplaćuje.

Otkazivanje – Putnik može otkazati prijevoz bez naknade do 2 dana (48 sati) prije dogovorenog prijevoza.

Kašnjenje – u slučaju kada je Prijevoznik direktno odgovoran za kašnjenje (probušena guma, prazan spremnih goriva, vozač kasni itd.), Putnik će biti obaviješten putem elektroničke pošte ili telefonskim pozivom, Putnik ima pravo odmah otkazati Ugovor, bez naknade i pronaći samostalnu drugu opciju prijevoza. Prijevoznik se obvezuje da će čekati Putnika, primjerice u zračnoj luci, 60 minuta nakon dogovorenog vremena transfera. Ukoliko je kašnjenje duže od 60 minuta, Prijevoznik nije obvezan čekati.

Detalji prijevoza – odgovornost Putnika je da dostavi točne detalje prijevoza. U slučaju da je Putnik zakasnio na let ili neki drugi oblik prijevoza zbog vremenskih neprilika i/ili uvjeta u prometu koji nisu direktno uzrokovani od strane Prijevoznika, Prijevoznik se ne može smatrati odgovornim i ne nadoknađuje potencijalne dodatne troškove.

Vrijeme polaska prema zračnoj luci, ili drugoj destinaciji, je prijedlog agenta i važeći je za standardne rute i normalne prometne uvjete.

Putnik može i ne mora prihvatiti predloženo vrijeme polaska i može promijeniti vrijeme polaska, za ono za koje smatra da je odgovarajuće. U tom slučaju, Putnik je dužan obavijestiti Prijevoznika putem elektroničke pošte o promjeni željenog vremena polaska, da bi se Potvrda mogla ažurirati.

Ukoliko Putnik ne obavijesti Prijevoznika o promjeni željenog vremena polaska, Prijevoznik ne može biti smatran odgovornim u slučaju kašnjenja.

Tijekom ugovaranja prijevoza prema zračnoj luci i kada se odabire vrijeme polaska, Putnik mora imati na umu, da je općenito preporučeno biti u zračnoj luci 2 sata prije zakazanog leta i zato je potrebno dodati 2 sata na vremensko trajanje prijevoza, da bi se izbjegla moguća kašnjenja.

Vrijeme polaska je izričito odluka Putnika i Prijevoznik ne može biti smatran odgovornim u slučaju da je Putnik zakasnio na bilo koji oblik prijevoza zbog vremena polaska kojeg je Putnik odabrao.

Nakon primitka Potvrde, dužnost je Putnika da pažljivo provjeri sve detalje i sa prihvaćanjem detalja koji se nalaze na Potvrdi, Putnik prihvaća svu odgovornost za ishod prijevoza.

Obaveze Putnika

Putnik je dužan provjeriti sve detalje prijevoza koji se nalaze u Potvrdi, nakon što je istu zaprimio, i odmah obavijestiti Prijevoznika putem elektroničke pošte o greškama.

Ukoliko Putnik ne obavijesti Prijevoznika o uočenim greškama u Potvrdi, svi detalji smatrati će se točnim.

Prijevoznik ima pravo odbaciti Potvrdu ili odbiti izvršiti prijevoz, ukoliko je ponašanje Putnika takvo da stvara materijalnu štetu Prijevozniku, zlostavlja zaposlenike ili ostale putnike.

Putnik je dužan ući i izaći iz vozila na polaznoj i dolaznoj lokaciji određenoj u Potvrdi.

Putnik je dužan biti na polaznoj lokaciji 5 minuta prije dogovorenog vremena polaska. Prijevoznik nije dužan izvršiti prijevoz ako Putnik kasni u odnosu na zakazano vrijeme polaska.

Ukoliko tijekom prijevoza, Putnik zatraži kratku pauzu, mora se vratiti u vozilo u ranije dogovoreno vrijeme. Prijevoznik nije dužan staviti vozilo na raspolaganje i čekati Putnika ako se isti ne pridržava dogovora i odluči produžiti dogovoreno vrijeme za kratku pauzu.

Prijevoznik može odbiti izvršiti prijevoz ukoliko:

  • je ponašanje Putnika takvo da zlostavlja zaposlenike Prijevoznika, prijeti sigurnosti zaposlenika ili drugih putnika ili svojim ponašanjem onemogućava uslugu prijevoza
  • ukoliko bilo koji od ovih uvjete uzrokuje završetak prijevozne usluge, Putniku će biti predane njegove osobne stvari i zahtijevati će se da napusti vozilo
  • ukoliko Putnik namjerno ili grubom nepažnjom ošteti vozilo, dužan je Prijevozniku kompenzirati nastalu štetu plaćanjem dodatnih troškova koji su izazvanim neodgovornim ponašanjem

Tijekom samog prijevoza, Putnik je dužan koristiti sigurnosni pojas u vozilu i poštivati sve sigurnosne procedure prema važećim zakonskim propisima države na čijem se teritoriju prijevoz odvija. U slučaju prometne nesreće, Putnik je odgovoran za sve moguće posljedice (ozljede, izgubljene/oštećene osobne stvari itd.) koje mogu nastati zbog nepoštivanja sigurnosnih procedura.

Putnik je dužan poštivati sve prometne norme i propise, kao i sve postupke koji se odnose na dokumentaciju koju putnik mora imati (putovnica, viza, druge identifikacijske isprave) ili osobne stvari putnika.

Informacije i Pritužbe.

Putnik je dužan osigurati Prijevozniku važeći kontakt broj (telefon ili mobitel) i adresu elektronske pošte, ukoliko želi dobiti pravovremenu i točnu informaciju vezano uz eventualne novosti ili ažuriranja njihove rezervacije.

Pritužbe moraju biti podnesene u roku od 30 dana, od dana kada se predmetna prijevozna usluga dogodila ili se morala dogoditi. Pritužbe moraju biti podnesene isključivo u pisanoj formi (elektronička pošta) i dostavljene putem službene elektroničke pošte.

Prijevoznik je dužan u roku od 15 dana, od dana zaprimljene pritužbe, na istu odgovoriti i izvijestiti Putnika o statusu i načinu rješavanja pritužbe.

Putniku je zabranjeno davati javne izjave vezano uz njihovu pritužbu, sve dok Prijevoznik ne dostavi konačni odgovor na pritužbu.

Obaveze Prijevoznika

Prijevoznik je odgovoran za određivanje cijene prijevoznih usluga, koje su objavljene na službenim web stranicama.

Prijevoznik zadržava pravo davanja popusta određenim kategorijama Putnika.

Za nastalu štetu koju je Prijevoznik prouzročio prestankom, kašnjenjem ili otkazivanjem prijevoza, Prijevoznik nije odgovoran ukoliko su razlozi otkazivanja vremenske neprilike ili situacija u prometu, ili gdje nema direktne odgovornosti Prijevoznika, točnije Prijevoznik nije odgovoran ukoliko nije riječ o grubom nemaru samog Prijevoznika.

Prijevoz prtljage

Prijevoznik može prevoziti ručnu ili standardnu prtljagu bez pratnje Putnika.

Prijevoz prtljage bez pratnje putnika naplaćuje se sukladno standardnom i važećem cjeniku Prijevoznika

Svaki pojedini Putnik smije ukrcati jedan standardan komad prtljage i jedan ručni komad prtljage.

Prijevoznik nije odgovoran za štetu navedene prtljage ako nije pravilno zapakirana i kao takva izložena je mogućoj šteti.

Prijevoznik je odgovoran za štetu nastalu gubitkom ili oštećenjem prtljage i / ili predmeta bez pratnje, u maksimalnom iznosu od 200 €.

Opasni predmeti (eksplozivi, zapaljivi predmeti, lomljivi predmeti itd.) ne mogu se prihvatiti u vozilo. Prijevoznik nije odgovoran ako se daju pogrešne informacije o predmetima ili prtljazi koji se prevoze bez pratnje.

PRAVILA PRIVATNOSTI

Kolačićima, oglašavanje i praćenje

Kolačić je tekstualna datoteka i predstavlja vrlo malu količinu podataka koju web stranica šalje posjetiteljevom pregledniku, a sprema ga se na čvrstom disku posjetitelja. Kolačić u pravilu sadržava naziv domene odakle potječe i vrijednost (slučajno odabran jedinstveni broj).

Kada posjetite našu web stranicu, šaljemo vam kolačić. Kolačiće je moguće koristiti u sljedeće svrhe:
- kako bi nam pomogli prepoznati vas kao jedinstvenoga posjetitelja (jedinstveni broj) kada se vratite na našu web stranicu
- statistički podaci koji nam pomažu pri kreiranju marketinške strategije (ne možemo Vas identificirati, ne sadrže osobne podatke)

Podaci koje prikupljamo anonimni, ne sadrže osobne podatke poput imena, adrese elektroničke pošte. Uporabom naše web stranice pristajete i na uporabu kolačića.

Google Analytics (web stranica koja se bavi statistikom i analizom posjeta našoj stranici) koristi sljedeće podatke: geolokacija (prema ip adresi), jezik tražilice, vrsta tražilice, mreža, vrsta pretrage (organska, direktna, društvene mreže…), koji uređaj koristite (PC, tablet, smartphone…)

Facebook kolačići: upravlja Facebook, za više informacija provjerite postavke Vašeg Facebook profila i Facebook Opće uvjete i Pravila privatnosti

Omogućavanje i onemogućavanje kolačića - putem postavki kolačića u svom pregledniku po volji možete prihvaćati ili odbijati kolačiće.

Oglasi trećih strana - Možemo se poslužiti uslugama treće strane kako bismo vam prikazali oglase kada posjetite neku od web stranica ili online usluga u njihovoj mreži. Nemamo ni pristup ni nadzor nad ovim kolačićima trećih strana.

PRIKUPLJANJE, OBRADA, DIJELJENJE I PRIJENOS PODATAKA

Svrha obrade podataka

Osobni podaci koje nam ustupite u sklopu Kontakt Formulara ili bilo kakve direktne komunikacije (e-pošta, telefonski poziv i slični načini komunikacije) su strogo povjerljivi i neće biti upotrijebljeni ni u koju svrhu te ni u kojem opsegu osim za pružanje neobvezne Ponude za prijevoz (Ponuda) i/ili Potvrde o prijevozu (Potvrda) – Zakon o prijevozu u cestovnom prometu & Zakon o pružanju usluga u turizmu.

Treće strane

Kako bismo vam pružili uslugu prijevoza/transfera, možemo surađivati s trećim stranama, na primjer drugim pružateljima usluga prijevoza te im u opsegu potrebnome za obradu i provedbu vaše rezervacije prebaciti vaše podatke: ime, prezime, vrijeme prijevoza, polazište i odredište). Treće strane, naši partneri, podliježu istim ograničenjima kao i naš obrt za prijevoz i turistička agencija.

Pohrana podataka

Vaši osobni podaci bit će pohranjeni isključivo u trajanju potrebnom za ispunjenje naših međusobnih odnosa i obveza u sklopu usluge koju vam pružamo.

U skladu s Općom odredbom o zaštiti podataka ( "GDPR") možete se javiti kako bismo ažurirali, izbrisali ili prenijeli vaše podatke vam ili nekoj trećoj strani po vašim uputama. Imate pravo na informiranje (opis kako prikupljamo i obrađujemo podatke); pravo na pristup (da Vam potvrdimo da li obrađujemo Vaše podatke ili Vam ustupimo primjerak tih podataka); pravo na ispravak (ispravak netočnih osobnih podataka); pravo na brisanje (da izbrišemo Vaše osobne podatke, gdje oni više nisu potrebni za svrhu zbog koje su prikupljeni ili u kojemu ste povukli svoj pristanak, nemamo obvezu pridržavati se vašeg zahtjeva za brisanje vaših osobnih podataka u slučajevima kada je obrada vaših osobnih podataka nužna u svrhu pridržavanja pravne obveze kojoj podliježemo); pravo na ograničenje obrade (smijemo zadržati ali ne i upotrebljavati Vaše podatke, nemamo obvezu pridržavati se vašeg zahtjeva za brisanje vaših osobnih podataka u slučajevima kada je obrada vaših osobnih podataka nužna u svrhu pridržavanja pravne obveze kojoj podliježemo); pravo na prijenos podataka (prijenos Vaših podataka drugom upravitelju podataka, samo kada je riječ o Vašem zahtjevu i privoli), pravo na prigovor (žalba na obradu Vaših podataka), prava vezana za automatsko donošenje odluka uključujući profiliranje (ne bavimo se ovakvom vrstom obrade podataka).

Na sve ćemo primljene zahtjeve odgovoriti unutar razdoblja od 30 dana, počevši od datuma zaprimanja zahtjeva. Iznimka su vrlo složeni i/ili višestruki zahtjevi, kod kojih zadržavamo pravo produžiti ovo razdoblje za još 60 dana.

Kako iskoristiti svoja prava vezana za podatke

Možete u svakome trenutku iskoristiti bilo koje od gore navedenih prava vezanih za podatke tako što ćete nam poslati zahtjev na adresu info@rovinj-transfers.com

Privola

Slanjem Kontakt Formulara ili bilo kakvog upita ili komunikaciji s nama vezanima za naše usluge, primate na znanje i potvrđujete da ste pročitali i prihvatili ove Odrebe i uvjete te naša Pravila privatnosti.

Iznimke

U određenim slučajevima, odgovarajući zakoni i propisi nam mogu naložiti da vaše podatke sačuvamo na dulje razdoblje i/ili ih prebacimo odgovarajućim državnim tijelima, u kojemu slučaju se ne primjenjuju odredbe ove Opće uredbe o zaštiti podataka.

Dodatne informacije

Za bilo kakve dodatne informacije i upite, molimo javite se Marin Brkljača na e-mail adresu info@rovinj-transfers.com